Dny NATO 2019

O víkendu na letišti Mošnov proběhla tradiční akce Dny NATO 2019. Důležitá součást a tím je počasí dokonale spolupracovalo, na terase na střeše hangáru Elmontex Air také nic nechybělo, a tak vše šlo nejlépe jak jen mohlo. A bylo na co koukat a co fotit.

Zahájení bylo seskokem parašutistů a pak následovaly ukázky JAS-39C Gripen. Z vrtulníků zde byly zastoupeny IAR 330 Puma, Mi-24 a W-3A Sokol. Pěkně létaly také dvojice L-159 Alca a později švýcarská skupina PC-7 společně s F-18 Hornet. 

Parádní vstoupení měla skupina Patrouille de France která předvedla dokonalou skupinovou slétanost. Následoval výsadek parašutistů, kde bylo vidět, jak se dokázali vypořádat s poměrné silným větrem. A pak přišilo vrcholné číslo, a to vystoupení Martina Šonky na Extra 300 a Iva Kardoše na Gripenu. Dva z principu naprosto rozdílné stroje předvedly od startu až po přistání neuvěřitelné věci.

Následovala další skupina a to finská Midnight Hawks, dále dnes už historický MIG-21. Royal Air Force předvedlo Typhon a seskok the Tigers. A na závěr pak p. Hammer předvedl na proudovém Blaníku (experimental) akrobacii zakončenou famózním zaparkováním přímo na ploše před hangárem.  

« z 5 »

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.